MEkanSızlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MEkanSızlar

SiTeMiZi BeĞeNdİySeNiZ Üye OLUnUz HOŞ GELDİNİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Güllaç ......

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarusGm D2K

KarusGm D2K


Mesaj Sayısı : 120
Kayıt tarihi : 27/09/08
Yaş : 34
Nerden : Her YerDEN

Güllaç ...... Empty
MesajKonu: Güllaç ......   Güllaç ...... Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 12:22 am

Malzemeler :

10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750 gr toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Nar taneleri
Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
Güllaç yemeğinin Hazirlanişi :1. Süt ve şekeri kaynatın. Vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

2. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

Not: Güllaç ince olsun isterseniz, daha geniş bir tepsi kullanın. Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.

İyi ForumLar....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Güllaç ......
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MEkanSızlar :: Yemekler :: Tatlılar-
Buraya geçin: