MEkanSızlar

SiTeMiZi BeĞeNdİySeNiZ Üye OLUnUz HOŞ GELDİNİZ
 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Iskender Kebap

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarusGm D2K

avatar

Mesaj Sayısı : 120
Kayıt tarihi : 27/09/08
Yaş : 28
Nerden : Her YerDEN

MesajKonu: Iskender Kebap   Paz Eyl. 28, 2008 12:29 am

Malzemeler:
2 buyuk parca bonfile
200 gr orta yagli kiyma
4 adet kucuk boy pide (veya pita)
Tuz
Karabiber

Uzeri icin:
Yogurt
1 kap ezilmis domates konservesi, birkac kasik su ile isitilmis
2 yk tereyag

Hazirlanisi:
Once kiymayi tuz ve karabiber ile yogurun. Bonfileler ile ayni buyuklukte yuvarlak bir sekil verin. Iki bonfilenin arasina yerlestirin.

Plastik ile ortun, buzluga kaldirin. Ertesi gun kesmeye baslamadan 45 dakika once buzluktan cikarin. Bicak, elektrikli bicak veya elektrikli salam kesici ile, cok ince dilimler halinde kesin). Genis bir tavada kizartmaya baslayin. Cok fazla kizartmayin, ince olduklari icin hemen yanabilirler.

Bu arada isitilmis pideleri, kucuk parcalar halinde keserek, dort ayri tabaga yerlestirin (Uzerlerine kizarttiginiz etleri yerlestirin. Onun da ustune isitilmis domates sosunu dokun. Tabagin bir yanina birkac kasik yogurt koyun. Kucuk bir tavada tereyagini eritin. Yuzeyde kopukler gordugunuz zaman atesten alip domates sosunun uzerine dokun).

Iskender Kebap'i sicak sicak servis yapin.

Afiyet Olsun

İyi ForumLar....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Iskender Kebap
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MEkanSızlar :: Yemekler :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: