MEkanSızlar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MEkanSızlar

SiTeMiZi BeĞeNdİySeNiZ Üye OLUnUz HOŞ GELDİNİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KarusGm D2K

KarusGm D2K


Mesaj Sayısı : 120
Kayıt tarihi : 27/09/08
Yaş : 34
Nerden : Her YerDEN

Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta Empty
MesajKonu: Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta   Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 12:49 am

Malzemeler:

3 su bardagi un

185 gr. tereyagi veya margarin, soguk (250gr. lik paketin 3/4'u veya 1+1/2 cubuk)

1 silme tatli kasigi tuz

1 cay kasigi hardal tanesi (havanda ogutulmus)

1/2 cay kasigi karabiber

2 hafif cirpilmis yumurta

1/3 su bardagi rendelenmis eski kasar

1/3 su bardagi parcalanmis beyaz peynir

1 tatli kasigi hashas

1 tepeleme cay kasigi corekotu

ufak cesitli sekillerde kurabiye kaliplari


Yapilisi:

Unu genisce bir kaba tuzla birlikte eleyin. Icine karabiber, ogutulmus hardal taneleri, hashas ve corek otunu ekleyip karistirin.

Yagi kup kup kesip parmak uclarinizla una yedirin.

Peynirleri ekleyip karistirin.

Hafif cirpilmis yumurtalari orta sertlikte bir hamur haline gelecek kadar ekleyip yogurarak hamur haline getirin. (Yaklasik 1 bucuk yumurta gerekebilir.)

Plastik filme sarip 30 dakika kadar buzdolabinda sogutun.

Firini 375F (180C) dereceye getirip isitin.

Hamuru ikiye bolup hafif unlu tezgahta yaklasik yarim cm. kalinliginda acin.

Kaliplarla kesip hafif yaglanmis tepsiye aktarin.

Isittiginiz firinda kizarana kadar, yaklasik 10-14 dakika pisirin.

Tepsiden spatula yardimi ile tel izgara, tahta veya baska biryere aktarip sogumaya birakin.

Ilik veya soguk olarak servis yapin.

İyi ForumLar....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MEkanSızlar :: Yemekler :: Tuzlular-
Buraya geçin: